In gesprek met Marcel Herben van Amsterdam The Style Outlets
Podcasts Amsterdam The Style Outlets Fashion Outlet Binnensteden

In gesprek met Marcel Herben van Amsterdam The Style Outlets

De fashion outlet is op donderdag 26 november geopend, zal zo'n 100 merken tellen op 19.000 m2 en de panden zijn geïnspireerd op oude fabrieksgebouwen. In deze podcast gaat ING Sector Banker Dirk Mulder in gesprek met de centrum manager van Amsterdam The Style Outlets: Marcel Herben.

Amsterdam The Style Outlets is een project van de Spaanse ontwikkelaar Neinver en wordt de vierde outlet van het land, na Roermond, Lelystad en Roosendaal.

In outletshops verkopen merken niet alleen restanten van het vorige seizoen, ze laten ook extra kleding produceren speciaal voor de outlets. Vaak met kortingen van 30 tot 70 procent. Er is zeer veel animo van merken om winkels in Factory Outlet Centers te openen. De coronacrisis biedt daarbij ook weer kansen. Zo zijn er veel merken die met onverkochte voorraden zitten. 

Dirk praat met Marcel over de kritiek op Factory Outlet Centers omdat ze een negatief effect op de binnensteden zouden hebben. Maar vooral natuurlijk over het het centrum zelf, de afgelopen 1,5 jaar tot aan de opening en de toekomst van de retail.