Autoverkoop verplaatst zich naar de winkelstraat
Podcasts Polestar Automotive Elektrische Auto

Autoverkoop verplaatst zich naar de winkelstraat

In deze podcast gaat Sector Banker Dirk Mulder in gesprek met Valery Gresnigt hoofd Marketing & PR van Polestar: de concurrent die Tesla op dit moment in Europa het meest op de hielen zit. De piepjonge dochter van Geely, de Chinese autofabrikant die ook het Zweedse Volvo bezit, is nog geen jaar op de markt.

China ruikt een kans om meer voertuigen te exporteren naar Europa. De Chinezen proberen al jaren aan de wereldmarkt deel te nemen. Dat is niet goed gelukt met benzineauto’s, maar kan anders worden met hun goedkope elektrische auto’s.

In de autowereld draait het straks om data, het verbinden van auto’s met internet, diensten en autonoom rijden. Daar wordt het geld verdiend. Als Europa dat niet in de vingers krijgen wordt het over 5 of 10 jaar lastig. Een grote bedreiging is dat Google, Apple en hun Chinese tegenhangers de autowereld binnendringen. 

Dirk en Valery gaan in gesprek onder andere over de toekomst van elektrisch vervoer, het businessmodel van Polestar, China als productieland van auto’s en de toekomst van de automotive retail.