In gesprek met Frank van der Heide van Tuinbranche Nederland
Podcasts Tuinbranche Nederland Tuin duurzaamheid digitalisering

In gesprek met Frank van der Heide van Tuinbranche Nederland

Vanaf 16 maart mogen winkels één persoon per 25 m2 ontvangen, mits klanten van te voren een afspraak maken. Daarbij geldt een maximum van 50 personen tegelijkertijd. De versoepeling is vooral bedoeld om grote winkels te helpen. Voor kleine winkels blijven de regels zoals ze zijn. Onder andere hierover sprak ING Sector Banker Dirk Mulder met Frank van der Heide directeur van Tuinbranche Nederland. Tuinbranche Nederland is de brancheorganisatie voor de gehele tuinketen. Leden zijn zowel fabrikanten, importeurs en groothandelaren in tuinartikelen als groen- en tuincentra waar de verkoop van tuinartikelen centraal staat.

Nederlanders hebben tijdens de lockdown veel geklust en bouwmarkten, tuincentra, doe-het-zelf- en woonwinkels profiteerden volop. In de tweede helft van december sloeg het beeld vanwege de sluiting van niet-essentiële winkels om. 2021 begint slecht: in januari lagen de pinbetalingen in het segment 'living' ruim 60 procent onder het normale niveau. Voor de rest van het jaar zullen mede door die valse start de omzetten onder die van het extreme jaar 2020 liggen. Consumenten krijgen te maken met aanhoudende onzekerheid vanwege vrees voor baanbehoud en een iets krappere woningmarkt.

Frank gaat in dit gesprek in op de dynamiek in de branche, duurzaamheid, digitalisering, de veranderingen in de supply chain en ondernemen in coronatijd.