Op bezoek bij meest duurzame supermarkt van Nederland
Video's Jumbo supermarkten duurzaamheid

Op bezoek bij meest duurzame supermarkt van Nederland

De broers Niek en Tijn Leussink hebben begin maart in Goor een nieuwe Jumbo geopend, pal naast hun oude, inmiddels gesloten winkel. Volgens Jumbo verdient de supermarkt met een omvang van 3000 m2 de titel ‘meest duurzaam ontworpen supermarktpand van de Benelux’. De Jumbo scoort een totale Breaam-ontwerpscore van 90,79 procent, wat de hoogste classificatie ‘Outstanding’ oplevert. Zo bestaat het plafond grotendeels uit hout uit duurzame bossen, terwijl het dak is beplant met 2850 m2 aan sedumplantjes en voorzien van 360 zonnepanelen. ING Sector Banker Dirk Mulder ging er een kijkje nemen.

Het duurzame verhaal wordt doorgetrokken in een keur aan meubels met versproducten van het eigen merk ‘Ons Noaberschap’. Zo is er onder meer vlees van de slager uit Diepenheim, vis van de specialist uit Goor, brood en kaas uit Hengevelde, wijn uit Bentelo en snacks uit Delden. Ook is er een Samen-Minder-Verspillenschap met afgeprijsde producten met de houdbaarheidsdatum ‘van vandaag’.

Opvallend in de winkel is de zogeheten bierwereld, met Grolsch als boegbeeld. Ze richten zich op speciaalbier met in het assortiment biermerken van 27 lokale brouwerijen, van Arnhem tot aan Ootmarsum. Naast een walk-in-bierkoeling van Grolsch wordt langs een bierwand ook het bierproces van begin tot eind uitgebeeld. Ook is er voor het eerst het eigen Leussink-bier.

Meer dan de moeite waard een bezoek te brengen.