125 jaar Warenhuis Vanderveen Assen

Warenhuis Vanderveen Assen is een shop-in-shop-warenhuis gevestigd in het culturele hart van Assen, op loopafstand van alle toeristische attracties. Het pand is een architectonisch hoogstandje van de Amsterdamse architect Herman Hertzberger.

Tegenwoordig beslaan alle afdelingen tezamen 17.500 m² verkoopvloeroppervlak. Hiermee is Warenhuis Vanderveen Assen het op een na grootste warenhuis van Nederland, na de Bijenkorf in Amsterdam.

In 1897 begon Antje van der Veen een winkel in hoeden en petten aan de Varkensmarkt in Assen. Nu, 125 jaar later, staat midden in die stad Warenhuis Vanderveen Assen, dat een heel huizenblok midden in het centrum omvat. In een 60-tal afdelingen is van alles te koop: van levensmiddelen tot kookbenodigdheden, kleding in alle soorten en maten, meubelen, beddengoed, lampen, speelgoed, boeken, elektronica, cd’s, gereedschappen, bloemen en heel veel meer. Je kunt er ook nog je haar laten knippen, je schoenen laten repareren, toeristische informatie over Drenthe krijgen en daarna iets eten en/of drinken.

Het warenhuis bestaat dit jaar dus 125 jaar. En dat is een felicitatie waard.

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op en dan "Zet in startscherm".

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op het drie-stippen menu en dan "Toevoegen aan startscherm".