In gesprek met Jos van Straten van easyessentials
Podcasts easyessentials Mode Circulair

In gesprek met Jos van Straten van easyessentials

In deze podcast gaat ING Sector Banker Dirk Mulder in gesprek met Jos van Straten oprichter en mede eigenaar van easyessentials - een organisatie die droomt van een wereld waarbij natuurlijke bronnen in balans zijn. Ze bouwen aan een internationaal netwerk om textiel circulair te maken. De keten van easyessentials is kort en overzichtelijk: alles wordt in Portugal en Nederland ontworpen, gemaakt en geprint.

Duurzame initiatieven lijken te versnellen. Bedrijven komen er niet meer mee weg om slecht voorbereid te zijn op de gevolgen van de klimaatcrisis. Bovendien blijken duurzame bedrijven schokbestendiger. Niet alleen investeerders, ook overheid, media en de algemene opinie zullen verduurzaming van bedrijven meer en meer gaan opeisen. En klanten kijken bij de aankoop van producten niet alleen naar duurzaamheid, maar ook design en functionaliteit spelen een rol.

Jos en Dirk gaan in gesprek over duurzaamheid in de mode keten, circulaire mode en de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Maar ook over ondernemerschap en de toekomst van de modebranche.