In gesprek met Eric Idema van EDC Retail en EDC Wholesale
Podcasts EDC Retail EasyToys Lingerie

In gesprek met Eric Idema van EDC Retail en EDC Wholesale

ING Sector Banker Dirk Mulder gaat in gesprek met Eric Idema, directeur en oprichter van EDC Retail en EDC Wholesale. EDC is Europees marktleider in erotische artikelen met vier webwinkels in tien landen (waaronder EasyToys en Beate Uhse) en een internationale B2B-groothandelsdivisie.

EasyToys is marktleider in Nederland en België en is op een missie om de slaapkamers in de rest van Europa te veroveren. Beate Uhse heeft een lang en rijk verleden en maakt sinds 2019 deel uit van de EDC Group. EDC Wholesale is de B2B-divisie, met een verkoopteam dat klanten over de hele wereld bedient. Klanten zijn distributeurs, webwinkels, fysieke winkels, retailers, marktplaatsen en dropshippers.

Met een assortiment van meer dan 14.000 erotische producten biedt EDC een ongeëvenaarde selectie aan van sexual wellness, noviteiten en lingerie in ruim 70 landen over de hele wereld. 

Recent werd bekend dat EQOM Group, de eigenaar van EDC en EasyToys, erotiekwinkelketen Christine le Duc overneemt. De 5 Nederlandse winkels van Christine le Duc en de webshop behouden hun merknaam. Daarnaast heeft EQOM ook de Noorse verkoper van seksspeeltjes Kondomeriet overgenomen. 

Eric vertelt over groei en internationalisering. Maar ook over sponsoring en de wereld van e-commerce en erotiek. Benieuwd? Luister deze podcast.