Chinese retaillessen: hoe
Podcasts China Ochama Jd.com Internationalisering technologie

Chinese retaillessen: hoe "omnichannel amazing" is Ochama?

Vandaag zitten twee straffe gasten aan onze microfoon die China door en door kennen: Ed Sander en Bart Horsten van Horsten International. Ed is een China Tech Watcher, de go-to man over alles wat met technologie en China te maken heeft. Bart is consultant en helpt Europese bedrijven met hun toetreding tot de Chinese markt en is daarnaast ook zelf als ondernemer actief op de Chinese markt.

In deze podcast gaan we het met elkaar hebben over Ochama: de intrede van een nieuw, omnichannel supermarktconcept welke momenteel op vier locaties in Nederland aanwezig is. De drijvende kracht achter dit concept is JD.com, een Chinese retailer en de derde grootste retailer ter wereld. Samen met Ed en Bart willen we te weten komen waarom JD.com op de westerse markt begint te experimenteren en wat we nog kunnen verwachten in de toekomst. Verder in de podcast bespreken we: 

  • Het verschil tussen de Chinese en de Europese consument;
  • New retail in China;
  • De kracht van de Chinese markt en bedrijven; 
  • Hoe het is om als Europees bedrijf op de Chinese markt te komen.
ruben broodcoorens
ruben broodcoorens van #teamretail Podcast- en videomaker bij #teamretail. Met #teamretail wil retail conceptdenker Tim Gielen en ik iedereen met een hart voor retail inspireren om positief te kijken naar de toekomst van de fysieke winkel.

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op en dan "Zet in startscherm".

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op het drie-stippen menu en dan "Toevoegen aan startscherm".