“Een belangrijk doel is de meubelsector verder verduurzamen!”
Podcasts Studio HENK wonen duurzaamheid

“Een belangrijk doel is de meubelsector verder verduurzamen!”

ING Sector Banker Dirk Mulder gaat in gesprek met Okke Albers, oprichter en directeur van Studio HENK. Studio HENK is een bewust Nederlands designmerk dat mooie en functionele meubels maakt die een leven lang meegaan.

Door circulair design ter harte te nemen worden de op maat gemaakte meubels in-house ontworpen en op bestelling geproduceerd in Europa. Men heeft ambitieuze plannen om de meubelindustrie van binnenuit te hervormen en volledig afvalvrij te maken. 2023 is een bijzonder jaar voor Studio HENK: naast het tienjarig bestaan, vieren ze ook het behalen van het B Corp certificaat. Als B Corp zijn ze onderdeel van een wereldwijde community van bedrijven die voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale- en milieuprestaties.

Dirk praat met Okke over het tienjarig bestaan, het behalen van het B Corp certificaat, circulair design en de trends in de meubelbranche.

In deze podcast belt Dirk met ondernemers om te praten over hun bedrijf, ontwikkelingen in de sector en de uitdagingen die zij ervaren. Doel van deze podcast is om andere ondernemers te inspireren.

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op en dan "Zet in startscherm".

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op het drie-stippen menu en dan "Toevoegen aan startscherm".