Een bezoek aan de eerste kassaloze winkel van ALDI Nederland
Video's Aldi Supermarkten Nieuw Concept Kassaloos

Een bezoek aan de eerste kassaloze winkel van ALDI Nederland

20 juli is het zover: de eerste kassaloze supermarkt van ALDI Nederland opent haar deuren in Utrecht! Frank Quix mocht al een bezoek brengen aan deze innovatieve winkel en gaat in gesprek met Jan Oostvogels, CEO van ALDI Nederland, over deze nieuwe stap voor de supermarktketen.

Waar je eerder nog in een vliegtuig moest stappen om dit soort technologie te ervaren, kun je dit vanaf woensdag 20 juli 2022 gaan uitproberen in eigen land. De allereerste ALDI Shop & Go is gevestigd op de hoek van de Oude Gracht en de Lange Viestraat in Utrecht – een prachtige plek met veel passanten. Het concept is simpel: je checkt bij binnenkomst in via de ALDI Shop & Go app, je pakt je boodschappen en doet deze direct in je tas en checkt vervolgens met de app weer uit als je de winkel verlaat. Je ontvangt kort na je bezoek je digitale kassabon en betaalt automatisch via jouw persoonlijke account. Diverse sensoren volgen de bewegingen van het product dat je uit de schappen pakt en er eventueel weer teruglegt, zodat je onbezorgd boodschappen kan doen.

In de winkel vind je een ruim assortiment, inclusief een grote versafdeling en een eigen bakkerij. Voor alcoholische dranken kun je hier ook terecht: er is een apart, afgesloten deel in de winkel waar je toegang tot krijgt na een leeftijdscheck door een medewerker. 

Benieuwd hoe de winkel eruitziet? In onderstaande video vind je de eerste beelden van de winkel en ontdek je meer over dit innovatieve concept. Frank gaat met Jan dieper in op het winkelproces en heeft het met hem o.a. over de ontwikkeling van het concept, de technologie hierachter en waarom deze stap zo goed past bij ALDI.

Klik hier voor meer informatie over ALDI Shop & Go

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op en dan "Zet in startscherm".

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op het drie-stippen menu en dan "Toevoegen aan startscherm".