Ekomenu geeft klanten via de kassabon inzicht in de ‘foodprint’ van de bestelde maaltijden. Zo krijgen klanten inzicht in o.a. de CO2-uitstoot, het waterverbruik en de gezondheidsscore. De maaltijdboxbezorger wil mensen ertoe aanzetten hun scores bij te houden en wekelijks bepaalde doelen te halen.
Op de kassabon zijn twee verschillende gezondheidsscores te zien: de Groenteteller toont hoeveel gram groente mensen binnenkrijgen, de Vitaliteitsscore berekent het risico op ziekte. Klanten kunnen hun scores verbeteren door voor bepaalde maaltijden te kiezen, die bijvoorbeeld plantaardig zijn of veel volkorenproducten bevatten.
Ekomenu wil met deze stap mensen aansporen om meer groenten te eten en vaker te kiezen voor de korte keten, plantaardig en biologisch. “Wat we eten heeft een gigantische impact op ons welzijn. In Europa zijn voedingsgerelateerde ziekten zoals obesitas, hart- en vaatziekten en kanker verantwoordelijk voor 70% van de sterfgevallen. Terwijl voeding juist zoveel positiefs kan doen voor jouw gezondheid”, aldus Ekomenu.