In gesprek met Cas Beyer en Paul Remie, oprichters van BikeFlip
Podcasts BikeFlip Fietsen abonnementsdienst

In gesprek met Cas Beyer en Paul Remie, oprichters van BikeFlip

ING Sector Banker Dirk Mulder gaat in gesprek met Cas Beyer en Paul Remie, oprichters van BikeFlip. Met BikeFlip nemen ouders een abonnement op refurbished kinderfietsen. Als je toe bent aan een groter exemplaar, dan kies je gewoon een andere uit. Recent werd BikeFlip gekozen tot RetailTrends Retailrookie van het jaar.

Anderhalf jaar is de gemiddelde periode dat een kind met zijn fiets vooruit kan. Na die achttien maanden is een ander exemplaar nodig en staat de te kleine fiets al snel in de weg. In Nederland staan volgens de ANWB vier miljoen tweewielers weg te roesten in schuurtjes en op de gemeentelijke depots. Bij BikeFlip draait het om een duurzaam abonnement op de kinderfiets met omruil- en reparatieservice aan huis. BikeFlip gebruikt refurbished fietsen en draagt zo bij aan een circulaire economie.

Het werkt als volgt. Je kiest een fiets uit op de website. Het BikeFlip-team brengt deze thuis langs in een elektrische bakfiets. Als de fiets stuk gaat, komt het reparatieteam langs of je kiest een andere fiets uit. En als de fiets te klein is, kies je een grotere uit op de site.

Cas en Paul vertellen over het starten van een bedrijf, maar ook over een circulaire economie, digitalisering en het verwezenlijken van dromen. Benieuwd? Luister deze podcast. 

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op en dan "Zet in startscherm".

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op het drie-stippen menu en dan "Toevoegen aan startscherm".