In gesprek met Gijs van Schoot - verspillingsapp Too Good to Go
Podcasts Too good to go Platform voedselverspilling corona

In gesprek met Gijs van Schoot - verspillingsapp Too Good to Go

ING Sector Banker Dirk Mulder in gesprek met Gijs van Schoot van de verspillings app Too Good to Go: een mobiele applicatie die klanten verbindt met restaurants en winkels om het onverkocht voedseloverschot terug te dringen. Gijs is als Head of Sales verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe samenwerkingspartners binnen retail, out of home, industrie en de primaire sector.

Een vierde van al het voedsel dat we in Nederland jaarlijks produceren gaat verloren. Ongeveer een derde van de voedselverspilling vindt plaats bij de consument. De consument verspilt dus ongeveer 34 kilo per persoon per jaar aan vast voedsel. In geld is dat ruim €120. Acht op de tien Nederlanders zijn bereid de eigen voedselverspilling terug te dringen. Zij vinden bijvoorbeeld dat het ‘gewoon niet hoort’, het zonde van het geld is, of dat het niet kan omdat er ook honger op deze wereld bestaat.

In deze podcast gaat Dirk Mulder in gesprek met Gijs over de probleem van en de oplossingen rond voedselverspilling, Corona en de toekomst van de voedselketen. Luister je mee?

 

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op en dan "Zet in startscherm".

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op het drie-stippen menu en dan "Toevoegen aan startscherm".