In gesprek met Hans Geels: “Medewerkersgeluk is belangrijk!”
Podcasts dille&kamille personeel missiegedreven

In gesprek met Hans Geels: “Medewerkersgeluk is belangrijk!”

ING Sector Banker Dirk Mulder gaat in gesprek met Hans Geels, CEO van Dille & Kamille, over de arbeidsmarktproblematiek. Dille & Kamille houdt zijn mensen vast door de inhoud van het werk, de vrijheid die ze krijgen en de missiegedreven mindset van de organisatie.

Woon- en kookwinkel Dille & Kamille heeft inmiddels 39 winkels: 26 in Nederland en 12 in België. Recent is er een winkel geopend in het Duitse Keulen.

Het tekort aan personeel is een voelbaar probleem voor de hele retailsector. In het voorjaar van 2021 zijn de eerste signalen over de nijpende situatie steeds duidelijker aan het licht gekomen. Vooral in het tweede kwartaal van 2021, direct na de heropening van de winkels, nam het aantal vacatures flink toe. Zo waren er aan het einde van het tweede kwartaal ruim 36.000 openstaande retailvacatures. Dat is 52% meer dan in het eerste kwartaal van dat jaar. Volgens het UWV had ruim 15% van de retailbedrijven aan het eind van de zomer 2021 te kampen met een personeelstekort.

Hans vertelt over de ervaringen van Dille & Kamille op de arbeidsmarkt en hoe zij daar als bedrijf op in spelen. Benieuwd? Luister deze podcast. 

 

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op en dan "Zet in startscherm".

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op het drie-stippen menu en dan "Toevoegen aan startscherm".