In gesprek met Jeremiah Albinus en Erwin Schröder van fonQ
Podcasts fonQ wonen pure player Online corona

In gesprek met Jeremiah Albinus en Erwin Schröder van fonQ

ING Sector Banker Dirk Mulder gaat in gesprek met Jeremiah Albinus en Erwin Schröder, CEO en CFO van fonQ. FonQ is een online retailer die zich volledig richt op het online home en living (niche)-segment. Zeg maar de online winkel die helpt bij het inrichten van je huis.

De coronacrisis heeft een tijd lang geleid tot gesloten winkels en lege winkelstraten, maar volle digitale winkelmandjes. De min bij fysieke winkels en de plus bij webwinkels leidt onder de streep tot een omzetkrimp van 2% in de non-food retail. Maar de verschillen in omzetontwikkelingen tussen sectoren zijn groot. De woonwinkels kenden aanvankelijk flinke omzetverliezen, maar zagen in meer of mindere mate een omzetherstel in mei en juni. Aan huis gebonden consumenten beschikten over tijd en geld en bovendien was het prachtig lenteweer om eigen huis en tuin op te frissen.

In deze podcast gaat Dirk Mulder in gesprek met Jeremiah Albinus en Erwin Schröder over de uitdagingen in Corona tijd, de groei van e-commerce en de woonbranche en de toekomst van retail. Luister je mee?

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op en dan "Zet in startscherm".

Voeg Retail Outlook Platform toe aan startscherm.

Klik op het drie-stippen menu en dan "Toevoegen aan startscherm".