Op bezoek bij Dille & Kamille in Antwerpen
Video's Dille & Kamille Warenhuis Storetour

Op bezoek bij Dille & Kamille in Antwerpen

ING Sector Banker Dirk Mulder gaat op bezoek bij Dille & Kamille in Antwerpen. In 2020 heropende Dille & Kamille deze vestiging aan de Antwerpse Vleminckstraat na een ingrijpende verbouwing.

Enkele voormalige godshuizen van het 15e-eeuwse St. Annahof zijn bij de winkel getrokken, uiteraard met behoud van de historische details zoals fraaie balkenplafonds. Een opvallende toevoeging is de serre aan de achterkant van de winkel, die voor veel daglicht zorgt. De winkel is hierdoor bijna 1,5 keer zo groot geworden: dit biedt veel meer ruimte aan o.a. de wooncollectie en het uitgebreide assortiment thee, kruiden en voeding. Er is ook een tap voor was- en schoonmaakmiddel. Hier kunnen klanten hun zelf meegebrachte of in de winkel gekochte fles vullen met duurzame allesreiniger, wasverzachter e.d.. Dille & Kamille zegt een steeds duurzamer assortiment te voeren, gericht op circulair denken en de lange termijn.

De winkel ligt op een wat a-typische retail locatie, maar deze vestiging wordt door de Antwerpenaar heel goed gevonden.

Achter de winkel ligt een sfeervolle binnenplaats. Dit was de zgn. 'bleek' van het voormalige St. Annahof, waar de bewoonsters de lakens op het gras lieten drogen en bleken in de zon. De binnenplaats is een groen rustpunt in de drukke binnenstad.