De kippenboeren van Kipster hebben het recept ontwikkeld voor het vegan ei 'Veggs', dat onder andere bestaat uit eiwit van soja en gist. Kipster streeft ernaar dat Veggs over een jaar in de schappen van de supermarkt ligt: 'Op Dierendag 2021 kan Nederland ontbijten met een roerei waar geen kip aan te pas komt'.
Voor het nabootsen van een roerei werd samengewerkt met voedseltechnologen, koks en studenten. 'In het laboratorium doen we hetzelfde als op onze boerderij. We hebben plantaardige grondstoffen en daar maken we een ei van. Op de boerderij stoppen we die grondstoffen in een kip. In de keuken van het het lab stoppen we het in een ketel. Voor "Veggs" hoeft geen dier geëxploiteerd te worden en als het in de toekomst lukt om met veel minder dieren, tot misschien wel geen dieren, in ons voedsel te voorzien dan hebben we met Veggs toch de mogelijkheid voor een heerlijk roereitje bij het ontbijt', aldus Kipster.
Het plantaardig ei is nu in het laboratorium gelegd volgens Kipster: 'Verfijnen, opschalen en het bouwen van een productiefaciliteit, de Vegan Farm, zijn de volgende stappen'.