Founder Pascal Labrie: 'Het is onze missie om samen de wereld een beetje beter te laten eten door mensen te laten ervaren hoe lekker plantaardige streetfood kan zijn. Als vleesvervanger sta je eigenlijk altijd al 1-0 achter in het hoofd van de consument. Men verwacht een 6 of een 7 en geen 9. Dus het allerbelangrijkste is dat je gewoon een gruwelijk lekker product maakt. Mensen moeten er echt naar craven. Het is nog steeds fantastisch om te zien dat fanatieke carnivoren soms gewoon niet geloven dat ze geen vlees aan het eten zijn.'
Karma Shoarma, de Nederlandse startup die 100% plantaardige shoarma maakt, wil de Duitse markt op. Nu het bedrijf zijn eerste seedfunding van 350.000 euro heeft opgehaald, kan het verder blijven groeien in Nederland, om vervolgens de grens over te gaan. Het concept is twee jaar geleden bedacht als een gimmick op Lowlands, waar oprichter en chef Pascal Labrie voor een duurzame nachtsnack werd gevraagd. Zo ontwikkelde hij een 100% plantaardige shoarma, gemaakt op basis van knolselderij.